Det finns sammanhang som inte gemene man är medveten om. Ni vet, sammanhang som är den raka motsatsen mot det offentliga. Bakom lyckta dörrar träffas människor med samma intresse, samma världsuppfattning eller samma yrke. De talar om hemliga saker som de inte vill att någon annan ska höra.

Så är det för fönsterputsare. Det kunde ni inte ana, eller hur? Jag väljer nu att träda fram i ljuset för att berätta om den kult som finns för fönsterputsare. En rörelse olik alla andra. En rörelse där varenda medlem tar rörelsen på största allvar, precis som yrket som fönsterputsare. En organisation unik på det sätt att den förmodligen – om den varit känd för den breda massan – hade varit oerhört ointressant att känna till. Jag tänkte ägna ett par inlägg åt denna hemliga organisation av fönsterputsare. Idag kommer jag att börja med det faktum att det finns ett antal punkter inom fönsterputsarnas hederskodex  Jag går igenom en efter en.

Lämna aldrig ett smutsigt fönster

Vad som än händer, hur omständigheterna än ser ut, så får man – som fönsterputsare – lämna ett fönster smutsigt. Inte när man är i tjänsten i alla fall, vilket vi kallar det. Det spelar ingen roll hur kunden beter sig eller hur omständigheterna kring arbetet ser ut. En fönsterputsare rengör alla fönster. Svårare än så är det inte. Om ni frågar mig huruvida jag alltid hållit mig till detta kan jag avslöja följande: Ingen människa är perfekt. Fönsterputsare är människor och därför är ingen av dem heller perfekt. Så, där har ni det kryptiska svaret.

Ta aldrig mer betalt än nödvändigt

Vi gör en stor grej av detta. Som fönsterputsare vet man att ens bransch är annorlunda än många andra serviceyrken. Det är nämligen, i alla fall enligt oss själva, bara vi som inte tar orimligt höga priser för våra tjänster. Varför? Varför gör vi inte bara som golvläggare eller cateringfirmor och tar orimligt höga priser? De tjänster som fönsterputsare erbjuder är ju trots allt väldigt efterfrågade. Svaret är: Vi gör bara inte det. Vi tar inte överpriser och svårare behöver det inte vara.

Avslöja aldrig några hemligheter om fönsterputsare

Detta är den viktigaste punkten. Man får inte, under några som helst omständigheter, avslöja hemligheter om fönsterputsare. Framförallt får man inte göra det i ett offentligt sammanhang där den breda massan kan ta del av informationen. Det skulle exempelvis kunna vara en bok om fönsterputsare. Eller varför inte en blogg.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *