Förra veckan träffade vi Åke. Minns ni? Blyga Åke som vanligen bara går mellan affär, hem och kontor. Han är en anspråkslös man utan några större bekymmer eller drömmar. Han tycker förresten att drömmar bara leder till bekymmer så därför söker han undvika dem. Det är hans inställning och det har hållit honom på benen i snart 60 år, om han får be.

Så, när vi lämnade Åke sist så hade han precis lärt sig vad en LED ramp var för något. Han hade nämligen sett en bil som stod parkerad utanför hans port. Bilen var enorm, såg ut att vara något ur en amerikansk western, och i fronten satt det som skulle visa sig vara en LED ramp. Detta fick han beskrivet av bilens ägare. Hon kom ut från affären precis bredvid och såg Åke stå och betrakta bilen, särskilt LED rampen. Hon beskrev vad det var och vad den gjorde för nytta. Allt utan att han sagt ett ljud, och han uppskattade det.

Det var kul att lära sig om något nytt tänkte han där han stod och lyssnade på sin nya bekantskap. LED ramp alltså, det var det värsta. Tänk om han hade haft en sådan på sin gamla Opel. Det hade allt sett ut det.

  • ”Vad har du för bil? Har du LED ramp?” frågade hon.

Åke skrattade till och skakade på huvudet. ”Nej, nej, jag har en Opel. Så nej det görs nog inga LED ramper som är så små”. Hon klev ett steg närmare och log. ”Säg inte det! Den affär där jag köpte min LED ramp erbjuder lösningar i alla storlekar, för typ alla bilar.”

Han visste inte varför men av någon anledning blev han lite nyfiken på att testa. Så han började se sig omkring. ”Jaha, ligger den affären i närheten eller?”. Detta fick hans nya vän att skratta till så att han nästan hoppade högt. Hon beskrev att det var en affär online. Sedan sa hon att hon tyckte att det var gulligt att han trodde att det skulle finnas en affär där de sålde LED ramper. Mitt inne i Nyköping. Oerhört lustigt, tyckte hon.

De blev ståendes nere på gatan och talade vidare om ditten och om datten. LED ramp som ämne lades bakom dem för en stund och andra teman för samtal tog över. Exempelvis temat huruvida den andre dricker kaffe och skulle vilja testa kanelbullen på fiket längre bort på gatan. Vem som frågade kommer jag inte att avslöja förrän i nästa avsnitt!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *