Nu ska vi se om jag minns vad det var jag lovade att jag skulle skriva om. Hur många verb kan en mening innehålla egentligen? Jag tror att ni förstår vad jag menade.

Jag skulle förstås skriva om mitt jobb inom dränering i Stockholm. Detta är ett jobb jag inte har haft på några år. Min sista dag inom dränering i Stockholm skedde för över 4 år sedan. Vet ni vad jag har gjort sedan dess? Vad jag gjort sedan jag valde att lägga skorna och dränering på företaget i Stockholm på hyllan? Ja, jag har såklart gjort just det här. Det jag gör i denna stund. Jag skriver numera texter som leverne. Det trodde jag inte att jag skulle göra när jag var 24 år gammal. Då trodde jag att det skulle bli dränering i Stockholm för hela slanten. Det var ju trots allt det jag sysslade med. Det enda jag trodde att jag kunde syssla med.

Nåväl, nu när ni har fått veta vad jag gjort i mitt förra liv tänkte jag att jag skulle vända blicken bakåt en aning. Detta är inte något jag vanligtvis ägnar mig åt men jag ska göra ett undantag. Så, för att berätta om dränering i Stockholm och mina dagar inom det måste jag ju börja i början såklart. Det vill säga: Hur det kom sig att jag flyttade till Stockholm och började arbeta med dränering, helt enkelt. Här är historien:

Jag hade inte riktigt listat ut vad jag ville göra efter gymnasiet. Betygen lämnade mycket att önska men det gjorde ingenting. Jag ville nämligen inte plugga ändå. När jag efter ett år av arbetslöshet besökte en kompis lillasysters studentfirande träffade jag pappan i samma familj. Han frågade vad jag gjorde och jag svarade ärligt. Jag svarade alltså att jag inte gjorde något. I alla fall inte något vettigt. Han berättade då att hans bror sökte folk som ville jobba med dränering i Stockholm. Förslaget kom onekligen från vänster. Det kom dessutom när jag hade ett par öl innanför västen.

Ville jag jobba med dränering och flytta till Stockholm? Ja, det ville jag väl! Så fick det helt enkelt bli och resten är historia. En 8-årig historia om dränering i Stockholm som jag kommer att fortsätta på nästa vecka.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *