Många har de varit. Frågorna om min berättelse om hemstädning. För er som missat detta låter det kanske lite skumt. Jag ska därför ge en liten snabb återblick:

Jag berättar improviserade sagor för mina barn på kvällarna. Jag brukar vanligt prata om rymden, drakar och massa annat spännande och övernaturligt. Häromdagen valde jag istället att gå en helt annan väg. Jag valde att berätta en saga om hemstädning. Det ni! Har ni någonsin hört en godnattsaga som handlar om något så vardagligt som hemstädning? Nej, det har ni inte och det är just därför som det är så genialt.

Vi gick och la oss precis som vanligt vid 20:30. Barnen var spända och förväntansfulla för vad vår torsdagsberättelse skulle handla om den här veckan. När jag introducerade dem för ämnet hemstädning så blev det tyst. ”Va?” sa tillslut den äldre av dem. Jag förklarade igen, det skulle vara en saga om hemstädning den här gången. De båda såg lite smått besvikna ut men lade sig tillrätta.

Det blev min mest lyckade berättelse hittills och då har vi ändå gjort detta i över 1,5 år. Är det inte fantastiskt? Det var dessutom inga övernaturliga moment i hela serien. Allt handlade om Georgina – Flickan som flytt till Sverige för att skaffa sig ett bättre liv för sig själv och sitt barn. Hon som började arbeta inom hemstädning och som snart blev en av stadens bästa. Det var en hjältehistoria om en hjälte som inte alls liknar dem som vi vanligtvis hör om. En hjälte som inte hade ett svärd utan en sopkvast. En hjälte som fick folk att trivas, som reste från hus till hus och gjorde vardagsmiljön till en trevligare och renare plats. En hjälte som levererade hemstädning i världsklass helt enkelt.

En del av sagoberättandet är förstås att barnen ska bli trötta och somna. Jag brukar se till att sänka tempot i berättandet och tala med lägre röst för att detta ska ske. Den här gången var det lönlöst. Hemstädningen och Georgina var en alldeles för spännande saga för att de skulle somna. Det slutade med att jag körde på i en hel timme. Tillslut kom min sambo in i rummet och undrade vad sjutton vi höll på med. Det hördes ända ner till nedervåningen.

Jag tror minsann att jag ska återbesöka temat hemstädning i nästa veckas sagostund också. Det är väl inte mer än rätt, eller hur? Lämna gärna era kommentarer om saken!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *