Jag har nu fått samma fråga 4 dagar i rad. Denna fråga lyder förstås precis som titeln till denna text: När är Black Friday?

Det är lustigt. Om någon hade ställt den frågan för bara några år sedan så hade det nog varit få som förstod. Eftersom jag är i e-handelsbranschen så har det varit något som funnits i mitt medvetande under lång tid. När Black Friday först kom är vi några företag som anammade den amerikanska traditionen väldig snabbt. Vi är faktiskt, om jag får säga det själv, fortsatt några av de mest populära företagen när Black Friday sker. Det är inte så illa efter snart 10 år, eller hur?

Hur som helst, det var inte blygsamt skryt jag skulle syssla med idag. Jag skulle berätta om de gånger jag fått frågan om när Black Friday är under senaste tiden. Vi börjar från början, eller hur?

Det ringde i telefonen och det var min storasyster. Vi talar inte ofta, inte alls. Vi pratade faktiskt aldrig i telefon om det inte handlar om något väldigt specifikt. Vad var det hon ville tro? ”Du som har koll på allt med shopping och sånt. När är Black Friday i år? Jag vet att jag läste det någonstans men jag glömde bort det. Sedan kom Rickard in och sa något och då visste jag inte längre. För att inte tala om när…”

Hon gjorde ofta så, min kära syster. Hon ställde en fråga och sedan hade hon inte tålamod att vänta på svaret så hon bara pratade vidare. Det är ganska fascinerande att vara med om. Det kan pågå så länge att hon glömt av att hon ställt en fråga från början. Visst är det lite kul?

Men ja, hennes ärende var alltså initialt att fråga när Black Friday 2021 är. Svaret är för övrigt 26 november. Det är en fredag men det bör väl säga sig självt. När sedan syster min hade ställt frågan fick jag den alltså från 3 personer till, en varje dag.

2 till varandra oberoende kollegor, 2 dagar i rad kom fram till mig vid kaffeautomaten: ”Du, du som har koll – När är Black Friday? Jag har fan ingen koll längre. Den fjärde dagen vaknade jag med känslan av att jag skulle få besvara frågan igen och mycket riktigt. Då var det min kära pappa, av alla människor, som undrade. Mannen som aldrig brytt sig om shopping i hela sitt långa liv. Vad kunde han möjligen vilja ha när Black Friday 2021 inföll?

Vi får väl se.

Besök även denna blogg om hörlurar på Weebly!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *